23 Temmuz 2023 Pazar

Özkan Günaydın / Merhaba Şebnem. 1 Avron Var mı?

Şebnem, bugün 27 Mayıs 1992 seni ilk gördüğüm günün ikinci yılı. Bunun şerefine aşağı mahallenin parkında öğle ezanını birlikte dinleyelim mi?

Şebnem, kısa adı NATO olan Kuzey Atlantik Antlaşma Örgütüne karşı, sana sadece seninle benim içinde olduğum "seni ölesiye seviyorum" paktı kurmayı teklif ediyorum. Eğer kabul ediyorsan, Whatsap durum güncellemeni "Hey There, I'm using Whatsapp" olarak değiştir. 

"Şebnem devlete inanmak Allah'a şirk koşmaktır. 

Benimle devletsizleşir misin?"

Şebnem, MİT “Takrir-i sükun kanunu’nu” referans alarak bir liste hazırlamış. İlk sırada da ben varmış. Acil buralardan kaçmamız icap eder? Mars’ta su bulunmuş diyorlar. Gelirken kent kartını yanına almayı unutma.

Şebnem, On dokuzuncu yüzyıl ünlü puşt liberal düşünürlerinden John Smith efendilerine karşı ayaklanan Haiti'li köleler için "No work no food" demiş. Ben bunu "No Şebnem no love" olarak değiştiriyorum. Tarihte buna itiraz eden herhangi bir diktatör olursa ben Tahsin abinin kahvesinde arkadaşlarla batak atıyorum. Söylersin gelip dertlerini bana anlatsınlar.

Şebnem, işsizlik oranı Amerika'nın 32 eyaletinde %12.9, kıta Avrupa'sında %10,7, ön Asya ve islam cumhuriyetlerinde %14,5 iken kâfir babanın "sigortalı bir işe girmeden seni o zibidiye asla vermem" demesi, evrensel insan hakları beyannamesinin ikinci maddesini açıkça ihlal ki bu bir savaş nedenidir. Atom bombasını ilk ben bulsaydım eğer, babanın her akşam gerile gerile uzanıp survivor All star’ı izlediği, o kırık yaylı üçlü kanepenin ortasına atardım.

Şebnem kalbimden kalbine, Fransa ve İngiltere’yi birbirine bağlayan Manş tüneli gibi bir bağlantı açmadıysam, bu seni sevmediğim ya da aşkımızı önemsemediğim anlamında değil, doğaya ve küresel ısınmaya olan saygımdandır, bilesin.

Şebnem, dün gece oturdum hiç üşenmeden sana bir şiir yazdım. Aşk-ı alimi arz sunarım

“Dalda nar ağaçları,

Almanya’nın üstünde kuşlar

Maviyi en güzel biz severiz.

Severiz dimi çocuklar” pek romantik ve kafiyeli olmadı ama olsun seni seviyorum.

Şebnem, bizimkiler bu akşam müsait. Beni istemeye saat kaçta gelirsiniz?


Şebnem korkma Allah var.

Bi de 1 Avron var mı?